Apeldoorn, Fietstocht naar 's-Hertogenbosch (104 km).


Beschrijving route

Dit is een langere fietstocht, speciaal geschikt voor hen die graag langere afstanden fietsen. We zijn gestart bij het NS-station te Apeldoorn. Omdat de wind Noord Oost was hebben we vrijwel de gehele tocht de wind in de rug gehad. Hou hier uiteraard wel rekening mee. Kijk eventueel eerst hier voor de weersverwachting. Bij zuidwesten wind is het verstandiger om de route in omgekeerde richting te fietsen.
De tocht gaat dwars door de Veluwe, de Betuwe en het Rivierengebied.

Via Otterlo gaat het richting Ede. En vandaar naar Wageningen. Dan via de dijk richting Rhenen, maar net voor de Grebbeberg gaan we links naar de "Blaauwe Kamer". Hier nemen we de pont over de Neder-Rijn en komen dan in Opheusden. We zitten nu inmddels in de Betuwe. Via Kesteren, IJzendoorn en Echteld bereiken we de Willem-Alexanderbrug over de Waal en rijden dan het Land van Maas en Waal binnen. In Wamel slaan we links af en gaan in vrijwel rechte lijn richting de Maas. Via de dijk gaat het richting de pont over de Maas die ons in Lith brengt. We zitten nu inmiddels in Noord Brabant. We blijven de dijk volgen. Tussen Maren en "Het Wild" moeten we even onder langs de dijk. Maar daarna gaan we de dijk weer op en blijven deze weer volgen. Pas in Empel verlaten we de dijk en rijden richting Rosmalen en vandaar via 's-Hertogenbosch naar het NS-station aldaar.
Het is uiteraard ook mogelijk om deze fietstocht te splitsen in twee gedeelten. De eerste etappe kan dan bijvoorbeeld gaan van Apeldoorn naar Wageningen of Rhenen en de volgende etappe naar 's-Hertogenbosch.
Wij hebben in elk geval zeer genoten van deze afwisselende tocht. Wij horen graag van u wat u van deze fietstocht vind.  

Er is ook een beschrijving van deze route te downloaden. Deze volgt zoveel mogelijk het fietsknooppuntennetwerk. Daardoor wijkt deze route iets af van de door ons gereden route en is daardoor ook 4 km langer.

Routekaartjes

Route kaart 1 Route kaart 1 Route kaart 1

Klik op een van de kaartjes voor een groter beeld in een nieuw venster.

 


Klik hier voor weergave in Google Maps in een nieuw venster.

Download:

Klik hier
voor de GPS-tracks.

Klik hier
voor de routebeschrijving(en).

Starten/parkeren.

NS-station Apeldoorn

Klik op het adres
voor weergave in
Google Maps
in een nieuw venster.

 

Horeca

o.a. bij de start, Otterloo, Wageningen, Kesteren, Lith en 's-Hertogenbosch.

 

 

Disclaimer

Klik hier.

« Terug