Berkel Enschot, Knooppunt fietsroutes (28, 36 of 49 km).


Beschrijving route

De fietstocht start bij de carpoolplaats Berkel Enschot. Deze is te vinden bij afslag 2 van de A65.   We fietsen onder de A65 door richting Oisterwijk. We komen langs de Kerkhovense Molen. Deze was gesloten, maar in de zomer is deze dikwijls wel geopend. We slaan bij de rotonde rechts af en rijden via het centrum Oisterwijk weer uit. We komen langs verschillende vennen en gaan verder langs het natuurgebieden Nemelaer en door de Oisterwijkse bossen en de Kampina. Nadat we dit gebied hebben verlaten komen we meer in een open landschap en wijken even van de route af om bij de Gerrit Hoeve even te rusten. Verder gaat het vervolgens naar Oirschot. De toren van de Sint Petruskerk zien we al va verre. In Oirschot even goed opletten. In de routebeschrijving hebben wij dit nog verder beschreven.
Kijk ook even naar de detailkaart. Klik hier.
Hierna rijden langs het Wilhelminakanaal. Na ongeveer 3 km komen we op het punt waar het beekje de Beerze onder het Wilhelminakanaal doorstroomt. De fietstocht gaat verder naar Diessen en van hieruit naar Biest-Houtakker en verder naar Moergestel. Hierna rijden we opnieuw een stukje door de Oisterwijkse bossen en vennen richting het eindpunt van deze fietsroute.

Het is een afwisselende route door bossen, heidevelden, vennen en open gebied.

Er zijn ook 2 kortere routes. De kortste is 28 km en een iets langere route van 36 km. De route zoals hierboven omschreven is 49 km lang. Van alle drie de routes kunt u de beschrijving downloaden. Dus een GPS is niet noodzakelijk, maar uiteraard wel gemakkelijk.

 

Routekaart

Route kaart
Klik hier of op de kaart voor een groter beeld in een nieuw venster.


Klik hier voor weergave in Google Maps in een nieuw venster.

Download:

Klik hier
voor de GPS-tracks.

Klik hier
voor de routebeschrijving(en).

Starten/parkeren.

Carpoolplaats afrit 2 van de A65 (Bosscheweg, Berkel Enschot)

Klik op het adres
voor weergave in
Google Maps
in een nieuw venster.

 

Horeca

o.a. in Oisterwijk, Oirschot, Diessen en Moergestel.

 

 

Disclaimer

Klik hier.

« Terug