Breda, Knooppunten door Baronie, Markdal en Maayenshof (23, 43, 45 of 56 km).


Beschrijving route

Deze zeer mooie fietsroute, die nagenoeg geheel het fietsknooppunten netwerk volgt, start bij het parkeerterrein bij zwembad Wolfslaar, net ten zuiden van Breda. Na een kleine aanlooproute wordt er gedurende ruim 15 km over het fietspad langs het riviertje de "Mark" gefietst. U kunt genieten van de rust van het kronkelende riviertje. Na pl.m. 10 km wordt de grens met België overgestoken. Dit is overigens alleen te zien aan een grenspaal die naast het fietspad staat. Enige tijd wordt over Belgisch grondgebied gefietst. Bij knooppunt 16 rijdt men weer Nederland binnen. Maar dit is al helemaal niet meer te zien. Na Baarle-Hertog en Baarle Nassau te zijn gepasseerd, loopt het fietspad over het "Bels Lijntje" Een voormalige spoorlijn tussen Tilburg en Turnhout. Na Alphen komt het gedeelte dat door een bosrijk gebied loopt, waarin u blijft fietsen tot aan het eindpunt. Het is een veelzijdige route, rivier, landbouwgebied, en bossen.

De route kan op drie plaatsen worden ingekort. Als je kiest voor Verkorting-1 dan is de fietstocht 23 km. Kies je voor Verkorting-2, dan is de lengte 45 km en Verkorting-3 is 43 km. Een en ander staat ook uitgebreid beschreven in de 'Route beschrijvingen', die je kunt downloaden. Hierdoor is het mogelijk om de routes zonder gebruik van GPS te fietsen.

U komt door of langs de volgende plaatsen: Breda, Meersel-Dreef, Meer, Meerle, Ulicoten, Baarle-Nassau, Baarle-Hertog, Alphen en Ulvenhout

 

Routekaart

Route kaart
Klik hier of op de kaart voor een groter beeld in een nieuw venster.


Klik hier voor weergave in Google Maps in een nieuw venster.

Download:

Klik hier
voor de GPS-tracks.

Klik hier
voor de routebeschrijving(en).

Starten/parkeren.

Wolfslaardreef 103, Breda

Klik op het adres
voor weergave in
Google Maps
in een nieuw venster.

 

Horeca

in Breda, Meerle, Baarle-Nassau en Alphen.

 

 

Disclaimer

Klik hier.

« Terug