Nijmegen, Van NS-station Nijmegen naar NS-station Venlo (79 km).


Beschrijving route

Deze fietsroute start bij het NS-station van Nijmegen. Via veel vrij liggende fietspaden of autoluwe wegen fietsen richting het zuiden, steeds in de buurt van de Maas, om uiteindelijk bij het NS-station te Venlo uit te komen. Als u nu eens een andere route wilt fietsen dan het bekende rondje, dan raad ik u deze route van harte aan. Het voordeel is dat u met het openbaar vervoer kunt gaan. U neemt gewoon de fiets mee in de trein. Denk er wel aan dat ook voor de fiets betaald moet worden. Klik hier voor meer informatie over het meenemen van de fiets in de trein.

Wij hebben deze route gefietst in mei 2012. De wind was noordelijk, dus we hebben steeds de wind in de rug gehad. Als de wind uit het zuiden komt, kunt u de route natuurlijk ook andersom fietsen, dus van Venlo naar Nijmegen.

Het is een prachtige route door mooie en afwisselende natuurgebieden. Maar ook kom je door mooie dorpen, zoals o.a. Gennep en Arcen. Ook de voormalige sluis, nu een bezoekerscentrum, in het 'Nationaal park de Maasduinen' is zeker de moeite waard om even te stoppen. Het fietspad door het natuurgebied Genneperhuis, langs de Maas is mooi. Het Genneperhuis was een burcht en versterkte vesting aan de monding van de Niers in de Maas op een steenworp afstand van het stadje Gennep. Tot 2009 was er zelfs nauwelijks nog sprake van een ruïne, slechts de kroonwerken en verhogingen in het landschap geven nog een impressie van de omvang. Het gebied heeft de status van beschermd monument.

En natuurlijk mogen we Arcen niet vergeten. Wij hebben hier genoten van de heerlijke asperges.

De route zoals wij deze hebben gefietst is alleen als GPS-track te downloaden. Voor een gedeelte worden wel de knooppunten gevolgd, maar hiervan wordt ook af en toe afgeweken. We hebben wel een routebeschrijving gemaakt die vrijwel geheel het fietsroutenetwerk volgt, maar deze wijkt dus iets af van de oorspronkelijke route, maar is net zo mooi. De afstand bedraagt dan 80 km. U kunt de beschrijving in de kolom hiernaast downloaden.

U komt door of langs de volgende plaatsen:
Nijmegen, Malden, Molenhoek, Groesbeek, Milsbeek, Middelaar, Gennep, Heijen, Afferden, Nieuw-Bergen, Well, Wellerlooi, Arcen, Velden en Venlo.

 

Routekaart

U kunt de route bekijken in Google Maps. De route wordt geopend in een nieuw venster. Zoom vervolgens verder in om meer details te kunnen zien.

 

 


Klik hier voor weergave in Google Maps in een nieuw venster.

Download:

Klik hier
voor de GPS-tracks.
Dit is een ZIP-bestand.

Klik hier
voor de routebeschrijving(en).

Starten/parkeren.

NS-station, Nijmegen
of
NS-station, Venlo

Klik op een adres
voor weergave in
Google Maps
in een nieuw venster.

 

Horeca

o.a. bij de start, in Gennep, Sluis bij Well en Arcen.

 

 

Disclaimer

Klik hier.

« Terug