Drunen, Spoordijken en kanalen (43, 51 of 69 km).


Beschrijving route

Deze fietsroute start op het parkeerplaats bij tennisvereniging Drunen. Al na 150 meter slaan we links af en fietsen dan langs het afwateringskanaal dat loopt van 's-Hertogenbosch naar Drongelen, waar het in de Bergsche Maas uitkomt. Bij knooppunt 15 slaan we links af. We fietsen dwars door Waalwijk over het voormalige halve zolen lijntje. Dit is nu een vrijliggend fietspad en dit blijven we volgen tot aan Raamsdonkveer. Nadat we 2 maal onder de A27 zijn doorgegaan fietsen we verder langs het riviertje de 'Donge'. Dit blijven we volgen tot aan 's-Gravenmoer. Dan naar Dongen om vanaf hier langs het Wilhelminakanaal te fietsen. I.v.m. werkzaamheden moesten wij een kleine omweg maken bij knooppunt 39. Dit wordt d.m.v. borden aangegeven. Pas na Tilburg, direct nadat we onder de spoorlijn Tilburg-Boxtel zijn doorgefietst slaan we links af en volgen het fietspad dat langs deze spoorlijn ligt. Ter hoogte van Berkel-Enschot laten we de spoorlijn achter ons en fietsen via de buitenwijken van Oisterwijk naar Udenhout en vervolgens dwars door de Drunense Duinen terug naar ons vertrekpunt. Het is een afwisselende route waarbij het grootste gedeelte over vrijliggende fietspaden wordt gereden.

De route kan op verschillende manieren worden ingekort, maar dan mist u in elk geval het gedeelte langs het Wilhelminakanaal. Als u kiest voor verkorting 1 dan is de lengete 43 km, kiest u voor verkorting 2, dan fietst u 51 km en de route zoals wij hem hebben gefietst is 69 km.

Als u geen GPS heeft, download dan de routebeschrijving in de kolom hiernaast. De route volgt gedeeltelijk het fietsknooppuntennetwerk.

 

Routekaart

Route kaart
Klik hier of op de kaart voor een groter beeld in een nieuw venster.


Klik hier voor weergave in Google Maps in een nieuw venster.

Download:

Klik hier
voor de GPS-tracks.

Klik hier
voor de routebeschrijving(en).

Starten/parkeren.

Steegerf, Drunen.

Klik op het adres
voor weergave in
Google Maps
in een nieuw venster.

 

Horeca

o.a. in Sprang-Capelle, Dongen, Oisterwijk, De Moer en Biezemortel.

 

 

Disclaimer

Klik hier.

« Terug