Culemborg, Kersenroute Betuwe (33, 40 of 59 km).


Beschrijving route

Deze fietsroute start bij het NS-station van Culemborg. Na een korte aanlooproute volgt deze fietstocht geheel het fietsknooppuntennetwerk. De beschrijving hiervan kunt u in de kolom hiernaast dowloaden, alsmede uiteraard de GPS-tracks voor degenen die in het bezit zijn van een GPS apparaat.

De route gaat geheel door de Betuwe langs vele kersenboomgaarden. Deze zijn op zijn mooist als ze in het voorjaar in bloei staan. De Betuwe ligt tussen de rivieren de Waal, Nederrijn en Lek.

De route kan in de buurt van Rijswijk, net voordat het Amsterdam-Rijnkanaal wordt overgestoken, worden verkort of direct daarna. Kiest u voor de eerste verkorting dan is de totale afstand 33 kilometer. Maakt u gebruik van de tweede verkorting, dan fietst u 40 kilometer. De gehele route is 59 kilometer lang. Dit is inclusief de aanlooproute.
Een en ander staat duidelijk in de routebeschrijving aangegeven.

U komt door verschillende plaatsen, maar de speciale aandacht gaat naar het historische stadje Buren. Het heeft ruim 100 rijksmonumenten. Dus neem even de tijd om hier rond te kijken en uit te rusten op een van de vele terrasjes. Zeker in het weekend en mooi weer kan het hier behoorlijk druk zijn.

 

Routekaart

Route kaart
Klik hier of op de kaart voor een groter beeld in een nieuw venster.

 Download:

Klik hier
voor de GPS-tracks.
Dit is een ZIP-bestand.

Klik hier
voor de routebeschrijving(en).

Starten/parkeren.

Stationsplein, Culemborg.

Klik op het adres
voor weergave in
Google Maps
in een nieuw venster.

 

Horeca

o.a. in Culemborg, Maurik en Buren.

 

 

Disclaimer

Klik hier.

« Terug