Wolfheze, Knooppunten routes over de Veluwe (44, 52, 58 of 67 km).


Beschrijving route

Genieten van de bossen en heidevelden op de Veluwe. De Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland en is 1000 km² groot. De route start bij de carpoolplaats Wolfheze. Allereerst gaat het naar Otterlo. Hier kan eventueel gekozen worden voor een verkorting. Maar fietst u de gehele route dan gaat het richting Harskamp. Vervolgens naar Radio Kootwijk, een voormalig zenderpark dat in de eerste helft van de 20ste eeuw een belangrijke communicatieverbinding vormde tussen Nederland en zijn toenmalige koloniën, met name Nederlands-Indië. Het werd gebouwd vanaf 1918. Ook werden er voor werknemers woningen gebouwd, die samen het gelijknamige dorp gingen vormen.

Radio Kootwijk

Hierna gaat het zuidwaarts naar Hoenderlo. Ook hier kunt u weer kiezen voor een verkorting. Als u wat tijd over heeft bezoek dan het 'Nederlands Elektriciteits en Techniek museum'. Vervolgens naar Deelen om hierna weer richting eindpunt te fietsen.

De lengte van de gehele fietsroute bedraagt 67 km. Maar verkortingen zijn mogelijk. Als u beide verkortingen neemt is de afstand 44 km. Als u alleen verkorting-1 kiest fiets u 52 km en maakt u alleen gebruik van verkorting-2, dan is de afstand 58 km.
De routes volgen het fietsknooppuntennetwerk. De routebeschrijvingen alsmede de GPS-tracks kunnen worden gedownload in de kolom hiernaast.

Als u alleen over verharde wegen en fietspaden wilt fietsen, dan is deze route wellicht minder geschikt, want u komt regelmatig halfverharde paden tegen.

 

Routekaart

Route kaart
Klik hier of op de kaart voor een groter beeld in een nieuw venster.

 


Klik hier voor weergave in Google Maps in een nieuw venster.

Download:

Klik hier
voor de GPS-tracks.
Dit is een ZIP-bestand.

Klik hier
voor de routebeschrijving(en).

Starten/parkeren.

Amsterdamseweg, Wolfheze

Klik op het adres
voor weergave in
Google Maps
in een nieuw venster.

 

Horeca

o.a. in Otterlo, Harskamp en Hoenderloo.

 

 

Disclaimer

Klik hier.

« Terug