Berlicum, Berlicum route (24 km).


Beschrijving route

De Berlicum route is een mooie fietstocht langs akkers, weilanden en door bossen. Na ongeveer 7 kilometer komt u dicht langs kasteel Heeswijk. Het is zeker de moeite waard even de route te verlaten en dit kasteel te bezichtigen. Kasteel Heeswijk is een voormalige waterburcht bij Heeswijk uit de 11e eeuw. Het is een niet al te lange ANWB-fietsroute, die start in het Noord Brabantse dorp Berlicum.

De route is gemarkeerd door onderstaande bordjes.

Bordjes Berlicum route

Tijdens onze fietstocht hebben wij er helaas enkele gemist, met name tijdens de aanlooproute vanaf het NS-station in 's-Hertogenbosch. Dit is een alternatieve startplaats, vooral voor degenen die met de trein komen. Daarom hebben wij een routebeschrijving gemaakt. Ik adviseer u dan ook deze mee te nemen als u de route gaat fietsen.

De aanlooproute is wel ruim 8 kilometer lang. Dus het dubbele als u dezelfde weg terug neemt. De route wordt dan 40 kilometer lang.
Persoonlijk hou ik er echter niet van om twee maal hetzelfde traject te moeten fietsen. U kunt daarom kiezen voor een andere route terug. Deze is echter ruim 10 km. lang en niet voorzien van de gemarkeerde bordjes. U komt dan wel door 'Het Bossche Broek', een prachtig natuurgebied van 200 ha ten zuidoosten van 's-Hertogenbosch. U fietst eerst langs de Zuiderplas en even later heeft u een mooi uitzicht op de Zuidwal en de beroemde Sint-Jan kathedraal. Als u een paar kilometer extra niet erg vind, dan is dit zeker een aanrader.

 

Routekaart

Route kaart
Klik hier of op de kaart voor een groter beeld in een nieuw venster.


Klik hier voor weergave in Google Maps in een nieuw venster.

Download:

Klik hier
voor de GPS-tracks.

Klik hier
voor de routebeschrijving(en).

Starten/parkeren.

Raadhuisplein, Berlicum.
of
NS-station, 's-Hertogenbosch

Klik op een adres
voor weergave in
Google Maps
in een nieuw venster.

 

Horeca

o.a. in 's-Hertogenbosch en Berlicum

 

 

Disclaimer

Klik hier.

« Terug