Geertruidenberg, Fietsroute Biesbosch (75 km).


Beschrijving route

Deze fietsroute maakt een rondje, gedeeltelijk door en om de Biesbosch. De Biesbosch is ontstaan uit een binnenzee van 300 km² onder invloed van rivierwater en het getij. Het rivierwater bevatte zand en slib dat naar de bodem zakte en er ontstonden hoge zandplaten waar plantengroei op kwam. De Biesbosch werd een zoetwatergetijdengebied van eilanden en slingerende waterwegen. De plantengroei en opslibbing werden door de mens beïnvloed. De grienden werden door opslibbing ongeschikt voor wilgengroei en worden daarom ingericht als polders. De route komt langs het Biesboschmuseum. Het is zeker de moeite waard om hier even rond te kijken.

Er moet 2 maal worden overgevaren, namelijk over de Nieuwe Merwede en het Steurgat. Met name dit laatste pontje vaart slechts op bepaalde tijden. Dus kijk eerst hier voor meer informatie over de vaartijden. Klik vervolgens op Werkendam - Biesbosch Steur. Als het pontje over het Steurgat niet vaart kunt u doorfietsen naar Werkendam. De route wordt dan wel 6 km langer.

Omdat er veel in open gebied wordt gefietst is het raadzaam om rekening te houden met de wind. Wij zijn gestart bij de carpoolplaats nabij Geertruidenberg. Komt u vanuit het noorden, dan kan eventueel ook gestart worden bij de alternatieve startplaats ten zuiden van Dordrecht. Het is een flinke fietstocht, die niet kan worden ingekort, dus u moet echt het rondje afmaken. De route volgt voor het grootste gedeelte het fietsknooppuntennetwerk en kan dus zonder gebruik van GPS worden gefietst. Download daarvoor de route beschrijving. De GPS-route wijkt tussen Geertruidenberg en Drimmelen af van de knooppuntenroute.

 

Routekaart

Route kaart
Klik hier of op de kaart voor een groter beeld in een nieuw venster.

 


Klik hier voor weergave in Google Maps in een nieuw venster.

Download:

Klik hier
voor de GPS-tracks.
Dit is een ZIP-bestand.

Klik hier
voor de routebeschrijving(en).

Starten/parkeren.

Carpoolplaats Geertruidenberg.
of
Oude Veerweg, Dordrecht.

Klik op een adres
voor weergave in
Google Maps
in een nieuw venster.

 

Horeca

o.a. in Drimmelen, Lage Zwaluwe, bij de pont Nieuwe Merwede en Hank.

 

 

Disclaimer

Klik hier.

« Terug