Geldermalsen, Lingetocht (13, 41, 46 of 60 km).


Beschrijving route

In de lente hebben wij deze fietstocht gemaakt. De gehele route loopt vrijwel langs de Linge, die op verschillende plaatsen kan worden overgestoken, zodat de route korter of langer wordt.
Zeker in deze tijd is deze streek extra mooi omdat er dan veel bomen in bloei staan. Vooral de Appeldijk is mooi om te zien, maar ook de Marienwaard en Fort Asperen zijn de moeite waard. Overigens is het ook in de andere jaargetijden de moeite waard om deze tocht te fietsen. Het kan soms wel behoorlijk druk zijn. Er is ruim voldoende horeca onderweg om even te rusten en wat te eten of te drinken. Enkele hiervan hebben wij aangegeven. Wij zijn gestart in Geldermalsen, bij het NS-station.

Wij hebben deze route opnieuw gefietst in 2015 en zagen dat het oorspronkelijke parkeerterrein niet meer gratis is. Er is een nieuw (gratis) parkeerterrein gemaakt aan de andere kant van het station. Om op de route te komen fiets u vanaf het parkeerterrein naar de weg en sla links af. Aan het eind links af (Tunnelweg). Viaduct onderdoor en daarna links af. (Genteldijk). U komt dan op na pl.m. 500 meter uit bij het oorspronkelijke startpunt van de route.

U komt, als u de volledige route fietst, door de volgende plaatsen:
Geldermalsen, Tricht, Beesd, Rhenoy, Acquoy, Leerdam, Oosterwijk, Kedichem, Spijk, Heukelum, Asperen, Gellicum, Rumpt en Enspijk.

Bloesem

 

Routekaart

Route kaart1
Klik hier of op de kaart voor een groter beeld in een nieuw venster.

 

 

Route kaart2
Klik hier of op de kaart voor een groter beeld in een nieuw venster.


Klik hier voor weergave in Google Maps in een nieuw venster.

Download:

Klik hier
voor de GPS-tracks.
Dit is een ZIP-bestand.

Klik hier
voor de routebeschrijving(en).

Starten/parkeren.

Parkeerterrein NS-station Geldermalsen

Klik op het adres
voor weergave in
Google Maps
in een nieuw venster.

 

Horeca

o.a. in Beesd, Leerdam, Asperen en Deil.

 

 

Disclaimer

Klik hier.

« Terug