Goirle, Knooppunt fietstochten (29, 35, 58 of 73 km).


Beschrijving route

Deze fietstocht die wij vanuit Goirle hebben gemaakt, gaat voor het grootste gedeelte door België. Een prachtige tocht over vrijliggende fietspaden of oude (betonnen) banen waar nauwelijks verkeer is. Soms heel even langs een wat drukkere weg. Er wordt gefietst door bossen, langs water en door natuurgebieden. Ook wordt er over bepaalde gedeelten van de smokkellaarsroute gefietst. Deze is herkenbaar aan de klompen langs de weg.

Smokkelaarsroute

Neem wel wat te eten en drinken mee want er is niet veel horeca onderweg. Enkele horeca bedrijven die wij tegen kwamen hebben we op het kaartje aangegeven.

Als u de volledige route fietst komt u o.a. door het Turnhouts vennengebied. Hier is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de natuurinrichting. Langs het fietspad staat ook een uitkijktoren. Het is zeker de moeite waard om naar boven te klimmem en te genieten van de omringende natuur. Zie ook de foto's die wij hier genomen hebben.
De route zoals wij die gefietst hebben is 73 km lang. Maar deze kan gemakkelijk worden verkort. De korste is 29 km. Neem dan de lichtblauw verkortingroute.Volgt u de rode verkorting dan is de lengte ongeveer 35 km. Neem u de paarse verkorting dan moet er 58 km. worden gefietst.

Daarnaast kan er ook nog worden gestart bij Hooge Mierde, dichtbij de Nederlands/Belgische grens. De route volgt dan de knooppunten 56 en verder. U kunt zelf bepalen of u de gehele route fietst of een van de verkortingen neemt.
De routes kunnen zonder GPS worden gefietst. Download hiervoor de routebeschrijvingen.

Deze routes kunnen ook gemakkelijk worden gecombineerd met
de routes: 'Goirle, Poolse route'.

 

Routekaart

Route kaart
Klik hier of op de kaart voor een groter beeld in een nieuw venster.


Klik hier voor weergave in Google Maps in een nieuw venster.

Download:

Klik hier
voor de GPS-tracks.

Klik hier
voor de routebeschrijving(en).

Starten/parkeren.

Parallelweg, Goirle.
of
Turnhoutsepad, Hooge Mierde.

Klik op een adres
voor weergave in
Google Maps
in een nieuw venster.

 

Horeca

o.a. in Goirle, Hooge Mierde en Weelde.

 

 

Disclaimer

Klik hier.

« Terug