Heeswijk, Brabantse natuur (36, 48 of 53 km).


Beschrijving route

De fietsroute start op de parkeerplaats in het centrum van Heeswijk.  Wij hebben de langste route gefietst, maar de route kan op twee plaatsen worden ingekort. De lengte van de route is dan 48 respectivelijk 36 km lang. Vanaf de parkeerplaats slaan we direct rechts af, even later links en al snel laten we Heeswijk achter ons. Wij fietsen langs de Aa, steken het brugje over en komen aan bij Kasteel Heeswijk. Het is zeker de moeite waard dit te bezoeken.

Het gaat verder naar de Heeswijkse bossen en na een stukje open gebied komen we in de Hooge Heide. Als u de route (zie kaart) even verlaat kunt u in de gelijknamige horeca wat drinken. Terug op de route verlaten we na een tijdje het bosgebied en steken de Barriere wetering over. We fietsen weer door open gebied en bereiken Vinkel. De tocht gaat verder over autoluwe wegen, fietspaden en onverharde paden. Bij fietsknooppunt 42 kunt u kiezen voor de eerste verkorting. U slaat dan het dorpje Loosbroek over en gaat rechtstreeks naar knoopunt 51. Wilt u echter de kortste route rijden dan moet u wel richting Loosbroek gaan, want even na Loosbroek kunt u dan voor de verkorting kiezen en bent u na 8 km weer terug. De langste route gaat echter verder. We komen door de Bedafse Bergen, een natuurgebied dat valt onder de gemeente Uden. De Leigraaf wordt overgestoken en daarna gaat het verder naar de Kilsdonkse Molen.

Deze molen is geheel gerestaureerd en kan worden bezichtigd. Tevens kan hier eventueel wat worden gedronken. Het laatste stuk gaat weer door open gebied en via Dinther komen we terug in Heeswijk. Maar voordat we aan het einde zijn komen we nog langs de Abdij van Berne, een imposant klooster dat nog steeds als zodanig in gebuik is.

Het is een afwisselende fietsroute. Wij vonden hem heel mooi, maar we zijn uiteraard benieuwd wat u van deze route vind. Laat het ons weten door even het contact formulier in te vullen.
Wij hebben de routes, inclusief de routeverkortingen, beschreven, zodat deze ook zonder een GPS kunnen worden gefietst.

 

Routekaart

Route kaart
Klik hier of op de kaart voor een groter beeld in een nieuw venster.


Klik hier voor weergave in Google Maps in een nieuw venster.

Download:

Klik hier
voor de GPS-tracks.

Klik hier
voor de routebeschrijving(en).

Starten/parkeren.

Hoofdstraat, Heewijk.

Klik op het adres
voor weergave in
Google Maps
in een nieuw venster.

 

Horeca

bij de start, Hooghei, Vinkel, Loosbroek, Kildonkse Molen.

 

 

Disclaimer

Klik hier.

« Terug